Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Grafičar Haris Ličina: Ako padamo, padajmo slobodno (VIDEO)

Novopazarski grafičar Haris Ličina predstavio se večeras publici u Galeriji Multimedijalnog centra sa 16 radova koji su nastali kao rezultat njegovog master istraživanja.

Ličina je za Free media rekao da je on tokom dvogodišnjeg perioda istraživao figuru unutar prostora, sa osnovom straha od pada u doslovnom značenju, fizičkom, ali mnogo više u duhovnom i mentalnom strahu.

“Strah je na paradoksalan način bio neki vid pogonskog goriva za samo istraživanje, ali ono što ga je održalo je želja za preokretom, odnosno metamorfozom i preobražajem, želja da se strah od pada transformiše u slobodan pad. Dakle, rezime i poruka izložbe je ako padamo, padajmo slobodno”, rekao je Ličina.

Izložba „Slobodan pad“ je njegova sedma samostalna izložba, a prva u Novom Pazaru.

“Ova galerija je za mene veoma značajna i želeo da sačekam da nastane nešto konkretno i da se na adekvatan način predstavim novopazarskoj publici. Priznajem da imam malu tremu, ali očekujem pozitivne komentare mojih sugrađana“ , rekao je ovaj talentovani grafičar za naš portal.

Ličina je osnovne i master studije grafike završio na FLU u Prištini (Kosovska Mitrovica-Zvečan), a trenutno je na doktorskim studijama na FPU u Beogradu, departman za primenjenu umetnost i dizajn. Dobitnik je više nagrada.

Izložba radova, koji su najvećim delom realizovani u tehnici sitoštampe, biće otovorena do 25. juna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti