Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Prva samostalna izložba Irfana Ličine u Novom Pazaru (VIDEO)

Fotograf Irfan Ličina organizuje prvu samostalnu izložbu u Novom Pazaru u subotu u Alternativnom Kulturnom Centru "Vrt 369".

Posetioci će biti u prilici da vide 25 odabranih crno belih fotografija iz serije “MI”, koja je nastala kao produkt dugogodišnjeg rada, a koja govori o Novom Pazaru, životu i ljudima u njemu.

Izložba je 2018. godine bila izložena u Beogradu, a sada će biti predstavljena sa nešto izmenjenim fotografijama.

Ličina je jedan od onih Novopazaraca koje je portal Free media uvrstio među mladima o čijim uspesima će se tek pričati, te vašoj pažnji preporučujemo tu emisiju ukoliko ste je propustili.

Ličina (32) se u početku bavio portretskom i skejt fotografijom, da bi kasnije otkrio veliku strast prema urbanim temama kao što su dokumentarna i street fotografija.

Do sada je realizovao dve samostane, a učestvovao je na preko 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bio je učesnik brojnih master class radionica.

Dobitnik je više nagrada iz oblasti fotografije, a 2021. godine Istorijski Muzej Srbije u Beogradu uvrstio je njegovu fotografiju u stalnu postavku ovog muzeja.

Predsednik je Foto kino kluba Novi Pazar i član je Udruženja fotoreportera Srbije, Asocijacije fotografskih autora Srbije i Asocijacije fotografa BiH.

Osvojio je nagrade za fotografiju na Canonovom godišnjem konkursu za Balkan i godišnjem konkursu časopisa Refoto za kulturu fotografije. Osim toga, dobitnik je prve nagrade na konkursu za najbolju fotografiju godine Balkan Photo Festivala u Sarajevu, a dva puta je osvajao prvo mesto na Press Photo Srbija.

Lens Culture ga je 2019. godine uvrstio u 25 najboljih uličnih fotografa.

Izložba počinje sutra u 15 časova, u Alternativnom Kulturnom Centru ” Vrt 369 “, koji se nalazi u mestu Vojniće, u blizini manastira Đurđevi Stupovi.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti