Novi Pazar
-4°C

Rebronja: Nagrada je znak da nisam izneverila Amirov emanet

Profesorica bosanskog i srpskog jezika u novopazarskoj Gimnaziji Melida Rebronja rekla je večeras da je za nju nagrada “Amir Dautović“ potvrda da sve ono što je do sada radila ima smisla.

Ona je na svečanoj dodeli nagrade u Kulturnom centru rekla da je to inspiracija svima nama da koračamo ka cilju, koji je trasirao tragično nastradali profesor bosanskog jezika, po čijem imenu ovo priznanje i nosi ime.

“Ova nagrada je za mene nešto posebno, ima emotivno značenje, jer je znak da nisam izneverila veliki emanet koji je rahmetli Amir ostavio svima nama. I da nisam dobila ovu nagradu, ja bih nastavila da radim srčano ovo što volim da radim. Međutim, sve to će sada dobiti vrednost, zato što dolaze nove generacije. Dobiće na značaju tekovine koje baštinim i sve ono za šta se zalažem, a tu nisam važna ja, već utrti puti i naznačene smernice. Važne su svetiljke koje su putokazi”, rekla je Rebronja.

Ona je istakla da za nju rad u prosveti nije samo redovni odlazak na posao.

“Oblikujući te mlade ljude i prenoseći im iskustvena znanja, radimo mnogo važnije stvari. Svojim ličnim primerom utkivamo etičke obrasce, razmičeno horizonte i pravimo od njih misleća bića, od kojih očekujem da uspostave sve ono što nam treba, a to su mir, blagostanje i harmonija, fizičko i moralno“, rekla je Rebronja.

Nagrada “Amir Dautović”, koja se sastoji od Plakete i novčanog iznosa od 45.000 dinara, odlukom tročlanog žirija pripala je Rebronji za izuzetan doprinos nastavi i obrazovanju na bosanskom jeziku.

Kulturni centar ovu nagradu dodeljuje šesti put za afirmaciju kulture suživota, sa akcentom na afirmaciju bošnjačke tradicije i bosanskog jezika, kao i za predstavljanje Novog Pazara kroz pojedinačno i grupno delovanje na polju obrazovanja, kulture i novinarstva u minuloj godini.

Pre Rebronje nagradu su dobili književnica Šefka Begović-Ličina, profesor Sead Šemsović, profesor Rizah Gruda, novinar Zoran Maksimović i glumci Anđela Marić i Rifat Rifatović.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti