Novi Pazar
-4°C
Novi Pazar
-4°C

Mladi predstavili 20 biznis planova

Mladi Novopazarci danas su imali priliku da prisustvuju konferenciji „Elevator Pitch“ – predstavljanje poslovnih ideja mladih“, koja predstavlja program obuke namenjen onima koji žele da unaprede svoje znanje i veštine i u potrazi su za poslom.

Direktor Kancelarije za mlade u Novom Pazaru Džemaludin Paučinac rekao je da je kroz ovaj projekat obuhvaćeno 24 mladih, od kojih je njih 12 našlo posao.

“Projekat je u završnoj fazi, a njegova realizacija počela je u junu prošle godine. Mi smo danas predstavili ukupno 20 biznis planova mladih ljudi, po 10 iz Srbije i Crne Gore, koji su u prethodnih devet meseci prošli različite obuke. Od tih 20 biznis ideja, po tri najbolje u Srbiji i Crnoj Gori dobiće dodatno mentorstvo i pripremu za apliciranje za sredstva sa kojima mogu da pokrenu svoj biznis”, rekao je Paučinac.

Šefa operacije Sektora II Delegacije EU u Srbiji Martin Klauke smatra da su mladi u manjim gradovima marginalizovani i da nemaju mnogo prilika za rad u većim firmama, kao ni mogućnost osnivanja sopstvenog biznisa.

“Ovaj projekat će dati mogućnost mladima da se zaposle unutar firmi i duže ostanu u njima, jer je danas mnogo teško da se nađe posao na duže staze. Takođe je projekat je važana i zbog IT sfere, jer se sada većinom radi na kompjuterima sa aplikacijama, a ovo će mu dati vetar u leđa i pomoći im dalje u budućnosti”, rekao je Klauke.

Organizatori ove konferencije bili su Centar za omladinski rad, u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Grada Novog Pazara i partnerima iz Crne Gore, Forum MNE i Građanskom inicijativom mladih Rožaje, u okviru projekata „Sve na jednom mestu–Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih“.

Projekat „Sve na jednom mestu – Za socijalnu inkluziju i zapošljivost mladih“ je finansiran od strane Evropske Unije, kroz program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020, u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći i uz podršku Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija Republike Crne Gore, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti