Novi Pazar
-4°C
Novi Pazar
-4°C

Počinje druga faza projekta za teže zapošljive osobe

Otvaranje novih radnih mesta i poboljšanje ekonomske situacije najugroženijih kategorija stanovništva pripriteti su projekta „Reintegracija 2- dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji”, rekao je danas član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić.

On je predsavljajuću ovaj projekat u Kulturnom centru rekao da je njegova vrednost 310.000 evra, a da će kroz radionice biti obuhvaćeno 800 korisnika.

„Današnja prezentacija je ulazak u drugu fazu projekta, koja će da traje dve i po godine. Projekat ima i svoju ekonomsku komponentu, odnosno ono što smo i u prvoj fazi tretirali, a to je poboljšanje ekonomske situacije povratnika iz inostanstva, Roma, mlađih od 30 godina i žena“, rekao je Murić.

On je istakao da će javni poziv biti objavljen za dva dana.

“On je u pripremi, dok je završna faza završena, tako da se nadam da ćemo vrlo brzo doći do prvih korisnika u okviru ovog projekta. Nama je najdraže da tu ima mnogo dece, da se radi u radionicama koje su raznovrsne i bogate, da imamo stručnih, kvalifikovanih i kvalitetnih predavača koji sa njima rade“, rekao je Murić.

Partneri Grada ne lokalnom nivou su SEDA i Merhamet, dok je nosilac projekta ASB Serbija, a implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug.

Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje do aprila 2025. godine.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti