Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Aličković: Nasilje ne sme da se toleriše

Novopazarac Mirza Aličković ocenio je večeras da nasilje ne sme da se toleriše, te da moramo da uradimo sve što je u našoj moći da se ono sankcioniše.

On je u obraćanju javnosti ocenio da nedavni napad nije bio samo na njega i porodicu, već i na sve one vrednosti koje smo kao društvo gradili, na bezbednost koju želimo da obezbedimo deci, sigurnost doma i na poštovanje svakog pojedinca.

“Napad na mene i moju porodicu bio je neizazvan, a verbalno i fizičko nasilje koje smo doživeli je nešto što nikada ne bi trebalo da se toleriše. Posebno osuđujem nasilje nad ženama i decom. Pored moje uže porodice, u incidentu je izvršen napad na ženinu sestru, majku, brata i četvoro dece. Fizički napadi i teške uvrede i pretnje upućene su svima nama, što je potpuno neprihvatljivo”, naveo je Aličković, koji je predsednik Udruženja građana “Svetionik”.

On je od nadležnih institucija zatražio pravednu osudu za počinjeno delo, jer će se ohrabriti ponavljanje ovakvog ponašanja ukoliko prođe nekažnjeno.

“Svaka vrsta nasilja dovodi do daljeg nasilja, ukoliko mu se ne suprotstavimo kroz pravne sankcije i osudu društva. Ceo ovaj postupak pokrećemo ne samo da bismo se zaštitili kao pojedinci i kao porodica, već i da bismo zaštitili naše društvo. Trebamo kao društvo poraditi i na suzbijanju uzroka nasilja, gde mi kao roditelji i pojedinci i te kako možemo uticati na zalaganje nenasilja nad svakim živim bićem”, naveo je Aličković.

On se zahvalio svima koji su mu pružili podršku, koja mu “daje nadu i veru u dobro društvo i zajednicu”.

Ranije danas, više nevladinih organizacija iz Novog Pazara najoštrije su osudile napad na Aličkovića i njegovu porodicu, a Osnovno javno tužilaštvo je saopštilo da im je dostavljena krivična prijava protiv tri osobe, zbog sumnje da bili saizvršioci nasilničkog ponašanja.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti