Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Bajrović: Nagrada “Amir Dautović” velika obaveza i podstrek

Urednica i novinarka portala Free media Amela Bajrović rekla je večeras da za nju nagrada “Amir Dautović” predstavlja veliku obavezu i podstrek da nastavi da ide istim putem i da sa svojim kolegama novinarima bude jedan od stubova novinarstva u Novom Pazaru.

Ona je na svečanoj dodeli nagrade u Kulturnom centru kazala da ova nagrada ne pripada samo njoj, već svim njenim kolegama.

“Ovim poslom se bavim već 26 godina i za sve to vreme sam se vodila pravednošću i objektivnošću i time da budem u svako vreme i na svakom mestu. Mnoge ideje ne bih uspela da realizujem da nije mojih kolega, bez kojih sve to ne bi izgledalo tako kako izgleda. Pre svih ova nagrada pripada i mojim kolegama u radiju Sto plus gde smo prethodinih 19 godina vodili bitke i borili se za profesionalno i objektivno novinarstvo“, navela je Bajrović.

Ona je istakla da Amir Dautović nedostaje Novom Pazaru, ali i mnogo ljudi poput njega.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnica nagrade koja nosi ime rahmetli Dautovića; čoveka kojeg sam imala priliku da upoznam kroz žiri na Festivalu stvaralaštva mladih. Bio je izuzetno pravedan čovek“, rekla je Bajrović.

Ona je posavetovala mlade novinare da se vode objektivnošću i pravednošću, s obzirom na to da ta profesija nije jednostavna i da u svakom trenutku moraju voditi računa da ne budu upotrebljeni, a još gore zloupotrebljeni.

Nagrada “Amir Dautović”, koja se sastoji od Plakete i novčanog iznosa od 45.000 dinara, odlukom tročlanog žirija pripala je Bajrović za profesionalizam u novinarstvu i afirmaciju multikulturalnosti.

Kulturni centar ovu nagradu dodeljuje sedmi put za afirmaciju kulture suživota, sa akcentom na afirmaciju bošnjačke tradicije i bosanskog jezika, kao i za predstavljanje Novog Pazara kroz pojedinačno i grupno delovanje na polju obrazovanja, kulture i novinarstva u minuloj godini.

Pre Bajrović nagradu su dobili profesorica Melida Rebronja, književnica Šefka Begović-Ličina, profesor Sead Šemsović, profesor Rizah Gruda, novinar Zoran Maksimović i glumci Anđela Marić i Rifat Rifatović.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti