Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Bar dvojica ugostitelja zainteresovana za Bezistan (VIDEO)

Bar dvojica novopazarskih privatnih ugostitelja zanteresovana su za zakup objekta na Bezistanu na 30 godina, saznaje portal Free media.

Podsećamo da je skupštinska većina na jučerašnjoj sednici usvojila Odluku kojom je pokrenut postupak davanja u zakup ovog objekta od 98 kvadrata, koji se nalazi na južnoj tabiji Novopazarske tvrđave.

Ekipa portala Free media pokušala je tokom dana da razgovara sa dvojicom ugostitelja čija imena se pominju u ovdašnjoj javnosti, ali oni nisu želeli da govore “unapred, dok se kompletan postupak ne okonča“.

Objekat je trenutno u prilično zapuštenom stanju, u čemu se uverila danas i naša ekipa.

Cena zakupa ovog poslovnog prostora i drugi uslovi biće naknadno određeni u postupku javnog oglašavanja, putem prikupljanja pismenih ponuda.

Gradsko veće Novog Pazara formiraće narednih dana Komisiju za utvrđivanje početne cene zakupa, kao i Komisiju za prikupljanje pismenih ponuda i sprovođenje postupka.

Turistička organizacija Novog Pazara pre mesec dana je raspisala tender za izbor kompanije koja će izvršiti hitnu sanaciju južnog bedema Novopazarske tvrđave, u cilju stabilizacije delova građevinske strukture koji je godinama u lošem stanju i preti mu obrušavanje.

Predviđena je i demontaža svih elemenata koje je koristio ovaj ugostiteljski objekat, poput metalne nadstrešnice, betonske staze, ozidane fontane, šanka i ostalog.

Novopazarska tvrđava, spomenik kulture od izuzetnog značaja, predstavlja srednjovekovno tursko utvrđenje, koje je sredinom 15. veka podigao jedan od naslavnijih osmanlijskih vojskovođa Isa beg Ishaković.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti