Novi Pazar
-4°C

Belić: Podneto 12 prijava protiv izazivača požara

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru Darko Belić rekao je danas da su prošle godine podneli 12 prekršajnih prijava izazivačima većih požara na otvorenom.

On je novinarima rekao da su za taj prekršaj predviđene kazne za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara.

Belić je apelovao na građane da narednih dana, kada se očekuje lepše vreme, ne pale vatru na otvorenom, kao i da pažljivo korsite grejna sredstva.

“Ljudi misle da su to požari koje mogu da kontrolišu na svojim parcelama. Međutim, usled jakih vetrova i drugih faktora, dođe do razbuktale faze proširenja požara i izazivanja velike materijalne štete. Apelujem na građane da ne pale vatru, da im ne bi podnosili prekršajne prijave, kako zakon nalaže”, rekao je Belić.

On je, odgovarajući na novinarsko pitanje o trenutnoj opremljenosti te jedinice u odnosu na pre pet godina, kada su u požaru u zgradi Bor stradale tri žene, rekao da su da su “danas daleko opremljeniji i spremniji, kao i da imaju veći broj vatrogasaca”.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti