Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Bibić: Rezultat u Istanbulu samo početak

Svečani doček ispred Gradske uprave u Novom Pazaru organizovan je danas za atletskog reprezentativca Srbije Elzana Bibića, koji je u nedelju osvojio bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

On je stazu od tri hiljade metara istrčao je za 7:44,03 minuta.

Bibić je velikom broju okupljenih sugrađana rekao da su mu oni najveći vetar u leđa.

“Nadam se da će mi ovaj doček biti podstrek za dalja takmičenja koja me očekuju. Ova medelja je dokaz da samo treba ići ka osvajanju velikih priznanja i nadam se da je ovo samo početak sakupljanja medalja sa evropskih takmičenja”, rekao je Bibić.

Domaćin prijema za njega u Gradskoj upravi bio je gradonačelnik Nihat Biševac koji je ocenio da je Bibićeva medalja istorijski uspeh za grad i atletiku Novog Pazara.

“Elzan i svi koji su radili sa njim zna koliko je bilo potrebno truda i odricanja da bi se ovaj rezultat postigao. Jedanim ovakvim radom mogu svi snovi da se ostvare i omladini u Novom Pazaru Elzan treba da bude primer, da krenu njegovim putem”, kazao je Biševac.

Trener Rifat Ziljkić rekao je da su i pored toga što su svi mislili da Novi Pazar ne može da dobije jednu seniorsku medalju u atletici, dokazali suprotno.

“Izuzetno sam radostan i ponosan što posle toliko državnih i balkanskih rekorda, evropskih i svetskih medalja došla je i jedna seniorska medalja, jer se u ovoj državi, kao što je naša cene medelja, a mi smo je sada osvojili”, istakao je Ziljkić.

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je da im mu je drago što je u trkačkoj disciplini konačno osvojena medalja i da su znali da je Elzan material za takvo nešto.

“Imali smo puno iskustva prethodnih godina i sa Amelom Terzić i sa ostalim našim trkačima, sada smo jednostavno dokazali da je ono što smo pričali i radili dalo rezultata. U narednom periodu nam predstoji još jedan veći rad. Što se tiče reprezantacije Srbije očekuje nas ekipno prvenstvo Evrope u Poljskoj i svetsko prvenstvo u Budimpešti, a Novi Pazar će imati svoje predstavnike na oba takmičenja. Tako da atletika u Novom Pazaru nikada nije bila uspešnija i bolja, kao i nikada talentovanija deca”, rekao je Zuković.

Pored Bibića prva dva mesta u Istanbulu zauzeli su Jakob Ignebriksen iz Norveške, koji je sa rezultatom 7:40,32 odbranio tron i Španac Adel Mešal, koji je do srebra došao sa vremenom 7:41.01. Bibić je, inače, i državni rekorder na 1.500, 3.000 i 5.000 metara.

M.Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti