Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

BNV obeležava 11. jul-Dan sećanja

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) povodom 11. jula-Dana sećanja na genocid u Srebrenici organizuje promociju knjige i izložbu fotografija.

Stručna saradnica za informisanje Esma Ljajić rekla je danas na konferenciji za novinare da će prostorijama ovog nacionalnog organa u ponedeljak, 10. jula, promovisati knjigu “Srebrenica, hronologija jednog genocida ili Šta se desilo sa Mirnesom Osmanovićem“, autora Matijasa Finka, nagrađivanog nemačkog istoričara i novinara.

„Promicija počinje u 19 časova, a promoteri su Sabahudin Šarić, Hamza Ridžal i Ahmet Šečunović, dok je moderator Fuad Baćićanin. Iste večeri, nakon promocije knjige, otvorićemo izložbu pod nazivom ‘Mrtvare’, autora Armina Durguda, poznatog bosanskog fotografa, koju organizujemo u saradni sa Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari“, rekla je ona.

Ljajićeva je dodala da će delegacija BNV, predvođena predsednicom Misalom Pramenković prisustvovati 11. jula komemoraciji u Srebrenici.

„Osim toga, BNV organizuje odlazak u Srebrenicu za sve zainteresovane građane, koji žele odati počast žrtvama i prisustvovati kolektivnoj dženazi. Zainteresovani mogu da se prijave u našim prostorijama ili putem naših društvenih mreža do 9. jula“, rekla je ona.

BNV je odluku o proglašenju Dana sećanja donelo 10. jula 2005. godine, povodom desetogodišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

S.Ljajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti