Novi Pazar
-4°C

Brojne aktivnosti povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika

Povodom obeležavanja 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku biće organizovano nekoliko različitih aktivnosti u Novom Pazaru.

Bošnjačko nacionlno vijeće (BNV) tim povodom u utorak organizuje sastanak sa direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i podelu lektira u 13 časova za nastavu na bosanskom jeziku školskim bibliotekama u Sandžaku.

Ove lektire donacija su Asocijacije “Mostovi prijateljstva“ iz Zenice, u okviru projekta koji je finansirao BH Telekom.

Osim toga, ovaj nacionlni organ u subotu organizuje seminar na temu “Dodatni sadržaji predmetima od nacionalnog značaja za Bošnjake”.

Na Internacionalanom Univerzitetu u Novom Pazaru u utorak će na centralnoj svečanosti u 11 časova biti dodeljene nagrade za najbolje literarne i likovne radove, a nakon toga prisutni će biti u prilici da se druže sa književnikom Enesom Halilovićem.

Ovaj program završava se u 13.30 časova otvaranjem izložbe fotografija na Gradskom šetalištu.

Centar za bošnjačke studije (CBS) obeležiće ovaj dan okruglim stolom “Bošnjački preporod u Sandžaku 2004-2014” u Kulturnom centru od 19.30 časova.

Uvodničari skupa su predsednik CBS Esad Džudžo, istoričar Redžep Škrijelj i direktor biblioteke “Dositej Obradović” Elijas Rebronja.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti