Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Četvoro dece stradalo u Novom Pazaru (VIDEO)

Četvoro dece stradalo je rano jutros u požaru koji se dogodio u stambenoj zgradi u ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru, dok su roditelji prošli sa težim opekotinama.

Prema informacijama portala Free media majka je zbrinuta u novopazarskoj Opštoj bolnici, dok je otac hitno prebačen u Beograd.

Požar se dogodio oko sedam časova u jednosobnom stanu na prvom spratu ove zgrade, a najstarije od stradale dece imalo je oko pet godina.

Ispred zgrade vlada tišina, a osim najbliže rodbine i komšija ove porodice, kao i nekoliko novinarskih ekipa, nema gužve.

Jedan od članova porodice za naš portal kaže da su dvoje od stradale dece blizanci od tri godine.

Na licu mesta su vatrogasci i policija, a uzrok požara nije poznat, a nezvanično mnogi sumnjaju na grejalicu i strujnu instalaciju.

MUP: Požar zatečen u razbuktaloj fazi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je da su vatrogasci po dolasku zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

“Dojava o požaru stigla je u 07.24 sati. Pripadnici MUP, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi. Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloletna lica koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji”, prenose beogradski mediji saopštenje policije.

Kako navode iz policije je saopšteno da, iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti