Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Čistoća traži firmu za zbrinjavanje pasa lutalica

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" raspisalo je danas tender za izbor kompanije koja će u narednih godinu dana hvatati pse lutalice u Novom Pazaru, saznaje portal Free media.

Kako se navodi u tenderu objavljenom na Portalu javnih nabavki, u koji je naš portal imao uvid, firma koja dobije ovaj posao ima obavezu da pse lutalice hvata, evidentira, prevozi, vakciniše, mikročipuje i steriliše.

Vrednost tendera je 14 miliona dinara, a rok za predaju ponuda je 17. april.

U međuvremenu, iz lokalne samouprave je pre par dana saopšteno da radovi na izgradnji prihvatilišta za pse i mačke lutalice teku planiranom dinamikom i da se nadaju da će biti realizovani u predviđenom roku.

“Najbitnije je da ćemo na ovaj način imati značajan pomak u smanjenju broja oštećenih građana od ujeda pasa lutalica. Grad više neće imati potrebu za angažovanjem privatnih firmi u cilju rešavanja problema, što je izuzetno važno sa ekonomskog stanovišta”, rekao je član Gradskog veća Aladin Zećirović.

On je dodao da se su odrađene vodovodne i kanalizacione instalacije u samom objektu, rezerovoari za vodu, te kompletni fasaderski radovi.

Vrednost ovih radova je 24 miliona dinara, a deo je obezbedilo Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti