Novi Pazar
-4°C

Đerlek: U Novom Pazaru se neće graditi Klinički centar

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek tvrdi da se u Novom Pazaru "neće graditi Klinički centar i da je ta priča nerealna".

On je na poslednjoj sednici Odbora za zdravlje i porodicu odgovarajući na pitanje narodne poslanice Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Selme Kučević rekao da je za pravljenje takve ustanove potrebno više doktora nauka i dovoljno kadrova, koji bi tu radili.

“Mnogo je dezinformacija. U Novom Pazaru se neće praviti Klinički centar, to što se  političari u Novom Pazaru utrkuju i pričaju o Kliničkom centru to je nerealna priča i to veze nema sa životom. Međutim, predsednik države je rekao da bi postao Kliničko- bolnički centar u Novom Pazaru treba da prođu tri do četiri godine”, rekao je Đerlek.

On je dodao da se trenutno u Srbiji radi na spajanju Opštih bolnica i Domova zdravlja.

“Smatramo da je onaj ko je odvojio Domove zdravlja i dao ih na upravljanje lokalnim samoupravama napravio ogromnu grešku. Znači, neće se graditi ni Opšta bolnica, ali ni Klinički centar u Novom Pazaru” rekao je Đerlek.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je krajem marta ove godine da će država u budući Kliničko-bolnički centar (KBC) u Novom Pazaru uložiti najmanje 64 miliona evra.

On je, prisustvujući ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice u ovom gradu, okupljenim građanima rekao da to pokazuje odnos države prema Novom Pazaru i njegovim građanima.

“Bolnica će za dve i po godine postati KBC, morate da imate dovoljno naučno istraživačkih radova, dobićete dozvolu. Nisam ni razumeo da je to od tolikog političkog značaja, a zapravo i kod vas uvek postoji neka sumnja da će neko nešto da vas izigra, zbog nečega. To će oni nama da pričaju priču, a na kraju će to da ostane bolnica. Neće“, obećao je Vučić.

Grad Novi Pazar je posao izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije objekata Opšte bolnice poverio konzorcijumu, predvođenom kompanijom “GAT” iz Novog Sada, a koji osim njih čine i novosadski “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša”, beogradski “Saturn elektrik” i “Jugogradnja” i “Remontni centar” iz Užica.

A.Bajrović

Foto: Screenshot Parmalent Srbije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti