Novi Pazar
-4°C

Dnevni red usvojen posle više od dva sata

Nakon više od dva sata razmatranja brojnih predloga, odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su dnevni red sednice, na kojoj će se danas odlučivati o preko 50 tačaka.

Odbornici vladajuće većine nisu prihvatili nijedan od 30 predloga opozicionih Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Stranke pravde i pomirenja (SPP) i samostalnog odbornika Edina Zećirovića.

Neki od tih predloga bili su da se na današnjoj sednici reše problemi građana sa januarskim računima za struju, izgradnja Azila za pse, obezbeđivanje organizovanog prevoza dece sa područja dela Selakovca, Jerke, Vareva, Ivanče i Dijevića koji pohađaju nastavu u Osnovnoj školi „ Halifa bin Zain Al Nahjan”, kao i izvještaj gradonačelnika o izvršenju budžeta u prvom kvartalu ove godine, sa posebnim akcentom na realizaciju kapitalnih projekata.

Osim toga, opozicija je tražila da se osnuje komisija za promenu strukture i naziva naseljenih mesta, izveštaj o radu gradonačelnika za prošlu godinu, njegovog zamenika, svih članova Gradskog veća pojedinačno, glavnog urbaniste, izrada saobraćajne studije grada, prestanak mandata savetima mesnih zajednica, kao i o dostavljanje izveštaja o sprovođenju Odluke o prihvatanju peticije građana za realizaciju projekta “Stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom”.

Odbornik SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj obrazložio je brojne predloge dopune dnevnog reda

Na dnevnom redu sednice je Izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije o postupanju tokom poplave u januaru ove godine, prijedlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda za ovu godinu, Odluka o izradi plana detaljne regulacije državnog puta Preko Brdo – Odvraćenica, kao i Odluka o javnim parkiralištima.

Za Gradskog pravobranioca na period od pet godina biće postavljena pravnica Sabina Totić, a novi direktor Apotekarske ustanove biće takođe pravnik, Enes Bejtović.

Odbornici će usvojiti Rešenja o davanju u zakup ove ustanove kompaniji „Dr. Max“ iz Beograda u narednih 15 godina, a na osnovu sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda.

Razmatraće se i novi cenovnik usluga Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća“, koji je veći za 10 odsto u odnosu na postojeći.

Na dnevnom redu je i bratimljenje između Novog Pazara i grada Šuše u Azerbejdžanu, kao i statuti, planovi i programi lokalnih preduzeća i ustanova za ovu godinu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti