Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Do sada predato skoro 450 komada oružja

Od početka akcije do dana građani Novog Pazara, Tutina i Sjenice predali su policiji skoro 450 komada oružja, 12.000 metaka različitog kalibra i blizu 30 minsko-eksplozivnih sredstava, saznaje portal Free media.

Kako nam je pojašnjeno u novopazarskoj Policijskoj upravi u prethodne dve nedelje građani su predavali neregistrovano, ali i registrovano oružje, kao i ono koje je ostalo nakon smrti vlasnika.

Podsećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je ranije građane koji poseduju neregistrovano, kao i oružje koje je ostalo nakon smrti vlasnika, da ga do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici.

Građani se mogu obratiti policiji svakog dana od 7.00 do 19.00 časova ili mogu pozvati broj 192, kako bi policijski službenici došli po oružje i eksplozivne naprave i preuzeli ih.

U policiji navode da oni koji tokom ovog perioda predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, kao i da ne moraju dokazivati poreklo oružja ili se legitimisati.

Poziv se odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno posedovali.

Građani kod kojih se posle 8. juna zatekene oružje odgovaraće zakonski.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti