Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Dobitnici povelja grada Novog Pazara Švrakić, Trtovac i Kovačević

Ovogodišnji dobitnici povelja grada Novog Pazara su direktor Hayat televizije Elvir Švrakić, defektolog Rizah Trtovac i oftamolog Igor Kovačević, odlučeno je danas na svečanoj sednici Skupštine grada.

Povelje se dodeljuju u okviru obeležavanja Dana grada, Švrakuću za afirmaciju Novog Pazara u inostranstvu, Trtovcu postuhmno za osnivanje odeljenja za decu sa smetnjama u razvoju u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, a Kovačeviću za humanost i pomoć u lečenju brojnih Novopazaraca na Kliničkom centru Srbije.

Povodom 562. rođendana Novog Pazara, a na predlog gradonačelnika Nihata Biševca, plakete grada dobili su Semiha Kačar, za razvoj ljudskih prava, Ljijana Kostić, za doprinos humanitarnom radu, Slađana Novosel, za doprinos novinarstvu i Mukades Kašović, za humanost i hrabrost.

Svečana sednica Skupštine grada Novog Pazara

Biševac je u obraćanju odbornicima rekao da su svi ovi dobitnici povelja i plaketa na različite načine doprineli razvoju Novog Pazara.

On je rekao da u ovom gradu stvorena “dobra i pozitivna politička, privredna i kulturna klima”.

“Poslednjih godinu dana mnogi projekti su završeni, mnogi su otpočeti, a njihova ukupna vrednost je oko 160 miliona evra. Ovaj grad postaje regionalni centar, a najpozitivnije je to što on ima budućnost“, rekao je Biševac.

On je istakao da su godinu za nama obeležila brojna inftastrukturna ulaganja, kulturna dešavanja, ali i sportski trijumfi.

Nihat Biševac

“Novi Pazar je grad koji raste i koji se razvija. Posle Beograda i Novog Sada, Novi Pazar je treći grad u Srbiji u kojem je povećan broj stanovnika. Ovo je dakle grad u koji više ljudi dolazi, nego što se iz njega odlazi”, rekao je Biševac.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti