Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Elizabet Alen: Ohrabrujemo inovacije, pristup resursima i umrežavanje mladih

Podsekretarka Stejt departmenta za javnu diplomatiju Elizabet Alen rekla je danas u Sjenici da je Amerika predana Balkanu i regionalnoj integraciji, kako bi izgradila budućnost za ekonomski prosperitet, sigurnost, zakonska prava, i slobodu demokratije.

Ona je na panelu “A BOLD Balkan Future”, koji je okupio više od 100 učesnika iz Srbije i regiona, novinarima rekla da se veliki deo njihove strategije odnosi na međuljudske odnose.

“Veoma nam je važno što smo danas u Sjenici, gde je u toku spajanje mladih ljudi iz celog regiona. Ovaj program pruža priliku za preduzetništvo, ohrabruje inovacije, pristup resursima, umrežavanje i druženje koje im omogućava da ostvare svoje snove“, rekla je Alenova.

Ovaj četvorodnevni panel organizovan je u okviru regionalnog BOLD (Balkanski omladinski lideri) samita u Sjenici, a nastojao je da produbi saradnju u regionu, podstakne inovacije, osnažujući mlade pojedince u osmišljavanju i implementaciji projekata koji premošćuju podele.

Takođe, BOLD samit teži preoblikovanju regionalnog pejzaža i podsticanju razumevanja, poboljšanja i izgradnje trajnih odnosa među mladima.

D. Selmanović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti