Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Film novopazarskih autora osvojio drugu nagradu

Kratak film "Ramazanska večer", autora Hasne Ziljkić i Irfana Dugopoljca iz Novog Pazara, osvojio je drugu nagradu u ovoj kategoriji na izložbi „Svet u slici – slika sveta“.

Izložba, koja je otvorena u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije u Beogradu, rezultat je istoimenog javnog poziva umetnicima čija dela nastaju u duhu verskog i kulturnog nasleđa, odnosno religiozne umetničke sfere i identiteta tradicionalnih crkava i verskih zajednica na teritoriji Srbije.

U ovom filmu je, kroz interpretaciju pesme Muse Ćazima Ćatića, kadrovima Novog Pazara i na kraju učenjem ezana sa ovdašnjih džamija, prikazan deo atmosfere jedne ramazanske večeri.

Ziljkićeva i Dugopoljac su na ovoj izložbi predstavili i kratak film pod nazivom “Prva objava”, koji je ušao u uži izbor.

Na izložbi su predstavljeni radovi stvarani u pet različitih tehnika (ikona, mozaik, kratak film, miks mediji, slikarske tehnike), a organizatori su naveli da ona stvara nove osnove, koje će pomoći da se u lepoti različitih izraza povežemo i još bolje razumemo.

Foto Biljana Rakočević Facebook NBS

Po tri nagrade dodeljene su u kategorijama fotografija, ikona, kratak film, miks mediji i slikarske tehnike, a u kategoriji mozaika nagrađen je jedan rad.

Organizatori ove izložbe, koja će biti otvorena do 27. marta, su Institut za studije kulture i hrišćanstva, Pokret Fokolara i Narodna biblioteka Srbije, a podržali su je Uprava za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije.  

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti