Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Generalnom konzulu Turske ističe dvogodišnji mandat

Generalnom konzulu Republike Turske u Novom Pazaru Bašaru Bašolu sredinom septembra ističe dvogodišnji mandat, koji završava nizom oproštajnih sastanaka.

On je nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem rekao da se trudio da doprinose jačanju odnosa Srbije i Turske sa lokalnog nivoa.

„Činjenica je da ti odnosi napreduju iz dana u dan a mi smo, u skladu sa mogućnostima, dali maksimalan doprinos. Srećan sam što mi je pripala privilegija da budem prvi generalni konzul u Novom Pazaru, a gradonačelnik i ceo Novi Pazar su tokom mog mandata iskazali izuzetno gostoprimstvo, na čemu im od srca zahvaljujem“, kazao je Bašol.

Biševac je odlazećem konzulu poželeo uspešnu buduću diplomatsku karijeru.

„Njegovim angažovanjem u potpunosti je opravdano otvaranje Generalnog konzulata u Novom Pazaru, što je još jedan od rezultata dobrih odnosa između država“, rekao je Biševac.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Misala Pramenković zahvalila se Bašolu i Turskoj na podršci koju pružaju Bošnjacima u Sandžaku i Srbiji, i istakla da zajedno sa turskim bratskim narodom predstavljamo trajnu i neraskidivu vezu dveju država.

Bašol je tokom dana imao sastanke i sa predstavnicima ovdašnjih bošnjačkih političkih partija.

Generalni konzulat Turske u Novom Pazaru otvorili su 1. septembra 2021. godine ministri spoljnih poslova Srbije i Turske Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu.

Tada je rečeno da ovaj konzulat pokriva široko područje, od Pirota do Užica.

A. Bajrović

Foto: Grad Novi Pazar, Bošnjačko nacionalno vijeće

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti