Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Građani Novog Pazara palili sveće za nastradale

Brojni građani Novog Pazara večeras su u centru grada minutom ćutanja, ostavljanjem cveća i paljenjem sveća odali počast žrtvama stravične tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Oni su se okupili na poziv učenika i profesora “Škole za dizajn tekstila i kože” kod Sebilja i poželeli da se tako nešto nikome i nigde ne ponovi.  

Novopazarka Medina Radetinac kaže da je ovo opomena da je krajnje vreme da se svi zajedno promenimo i zaustavimo agoniju.

“Ovo je zaista velika tragedija, ali hajde da ne tražimo krivca. Hajde da se konačno promenimo na bolje, da se ovako nešto više nikada ne dogodi”, poručila je Medina.

Među prisutnima bila je i profesorica Marija Stefanović koja je rekla da ovo okupljanje pokazuje da ljudi umeju da se slože i ujedine kada je najteže.

“Ovo pokazuje da još uvek ima nade za nas. Ovo su momenti koji zahtevaju neverovatno saosećanje i poštovanje. Pročitala sam lepu izreku koja glasi: U ovim vremenima je veoma važno da ostanemo hladne glave, a toplog srca. Drago mi je što su ovde moje brojne kolege i učenici, a nadam se da mi možemo još uvek da obavljamo svoj posao onako kako treba i da pravimo ljude toplog srca i hladne glave”, rekla je Marija.

Ona je istakla da prosvetari treba još intenzivnije da pričaju đacima da nikada nisu sami i da nijedan problem nije nerešiv, te da im pokazuju da uvek mogu da se oslone na njih.

Osam učenika i pripadnik obezbeđenja Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda ubijeno je u oružanom napadu koji je izvršio učenik sedmog razreda te škole. Šest učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač i njegov otac su uhapšeni.

Ranije danas, Novopazarci su na Gradskom bedemu, u centru grada, okačili transparent sa natpisom ” Ne ponovilo se. Nigde i nikome”.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti