Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Halitović: Iskoristiti bajramske dane za dobročinstvo

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) Srbije Senad Halitović poručio je danas vernicima da iskoriste predstojeće bajramske dane za dobročinstvo.

On je u bajramskoj čestitki istakao da je najveće dobro delo u ovim danima žrtva kurbana, ali i čuvanje prijateljskih, rodbinskih i komšijskih veza.

“Da smo radosni i veseli, pa neka je Njemu neizmjerna hvala to što je učinio da i radost kod vernika i vernica jeste ibadet, da sretnemo svoga brata sa osmehom na licu, to je sadaka i to je vid ibadeta. Zato iskoristimo ove dane u ibadetu zikra dobročinstva, zijareta, u našem porodičnom ambijentu, oživimo bajrame u našim čaršijama i mahalama“, rekao je Halitović.

On je podsetio vernike, da i kada se raduju, ne zaborave na braću i sestre muslimane u svetu, koji ove bajrame dočekuju u teškim, ratnim uslovima.

Halitović će predvoditi centralnu bajramsku svečanost Rijaseta IZ Srbije u Stambol džamiji u Novom Pazaru.

Kurban bajram počinje u nedelju, 16. juna, a traje četiri dana.

Vlada Srbije donela je ranije zaključak kojim se poslodavcima u Srbiji preporučuje da zaposlenima – pripadnicima islamske veroispovesti omoguće da ne rade 17. juna, drugog dana ovog verskog praznika.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti