Novi Pazar
-4°C

Haljine novopazarske dizajnerke na svetskom izboru za miss

Predstavnica Srbije na svetkom takmičenju izbora za miss Sara Damnjanović predstaviće se u Egiptu na finalnoj večeri u kreacijama novopazarske modne dizajnerke Selme Hasić Manić.

U pitanju su dve odevne kombinacije, od kojih je jedna modernijeg kroja, sa oko 5.000 komada kristala i perlica, dok je druga raskošna tradicionalna haljina, sa srpskim narodnim jelekom.

Selma za portal Free media kaže da će kroz ovu saradnju sa Sarom predstaviti Novi Pazar svetu.

“Haljine su unikatne i zahtevne, jer je sve ručni rad, tako da verujem da će biti primećene na takmičenju. Radili smo ih oko mesec dana, a kilometri nisu bili prepreka da Sara sa roditeljima bude ovde dva dana, da uradimo probe i završni deo posla”, priča nam Selma.

Priznaje da je ovo za nju bio veliki izazov, te da joj je posebna čast što je Sara preko društvenih mreža prepoznala njen rad i javila joj se.

Selma Hasić Manić

“Sara se iznenadila kada je čula da mi nije problem da dizajniram njenu nacionalnu nošnju. Moj rad najviše prepoznaju žene koje nisu iz javnog života, ali kada ispunjim njihova očekivanja moj rad prepoznaju i zvezde. Drago mi je što su vrata mog ateljea otvorena za sve žene”, kaže Selma.

Sara, koja prvi put ovih dana boravi u Novom Pazaru, očekuje pobedu u Egiptu, na takmičenju koje će imati oko 70 takmičarki iz celog sveta.

“Ovo nije nešto za šta sam se poslednjih nekoliko meseci spremala, već čitav život, da bih sebe izgradila u osobu koja sam danas. Tamo ne može ništa da me iznenadi i apsolutno sam spremna da se borim za pobedu. Takmičenje je veoma glamurozno, sa dugom istorijom tradicijom, ovo im je 51 izbor. Juče smo dobili zvaničan spisak šta ćemo svakog dana raditi, biće mnogo obaveza, različitih zadataka, ali sam više nego spremna za sve što dolazi”, priča nam samouvereno ova mlada devojka.

Pripreme se uglavnom sastoje od fotografisanja i snimanja, a najvažniji deo je intervju sa žirijem, kada imaju priliku da se predstave i kažu sve o sebi.

Sara Damnjanović

“Oni žele da vide i kako razlažemo različite teme, kako komuniciramo, jer devojka koja pobedi je ta koja zna lepo da govori. Njima je komunikacija možda i presudna, a ne samo izgled i lepota. Tamo su sve devojke uglavnom lepe, a njima treba harizma, spontanost, spetnost da se ona snađe u različitim situacijama“, pojašnjava ona.

Inače, ovo je Sari drugo takmičenje za miss, a sa prvog Miss Asia Global 2019. godine u Indiji, vratila se sa tri titule.

“To mi je bila neka vrsta odskočne daske, jer sam tada osvojila prvu krunu u istoriji Srbije i bivše Jugoslavije. Osim te glavne titule, bila sam miss fotogeničnosti i miss interneta, pošto je i publika glasala“, kaže Sara, koja je ranije bila višestruka šampionka Balkana i Evrope u tekvondu, a oprobala se i u novinarstvu.

Sara Damnjanović

Sara je široj javnosti poznata kao popularna influenserka (saratkd7), a smatra da će ovo tek početak uspešne saradnje sa novopazarskom dizajnerkom.

“Selma ima tako unikatan i kvalitetan rad, koji prosto nije mogao da prođe nezapaženo. Ma ona je u ovom poslu vanzemaljac. Mislim da lepšu, bolju, kvalitentiju unikatniju haljinu nisma mogla da odaberem za finale”, rekla je ona.

Sara sa roditeljima za nekoliko dana kreće u Egipat, a takmičenje počinje 1. decembra. Sponzor njenog takmičenja je fabrika čokolada “Neli” iz Loznice.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti