Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Imamović formira političku stranku posle izbora

Bivši član Glavnog odbora (GO) Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović rekao je danas da neće učestvovati na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima i najavio formiranje političke partije tek posle njihovog održavanja.

On je na konferenciji za novinare izjavio da se na političkoj sceni stvaraju neprirodni savezi i neprincipijelne koalicije i da ne želi da doprinese opštoj konfuziji briača.

“Svestan sam da je ova odluka protivna interesima moje političke karijere. Bolje je da nanesem štetu jednoj političkoj karijeri, nego da se pridružim kolektivnom obesmišljavanju političkog pluralizma i unesem dodatnu zabunu čitavom narodu i našoj političkoj sceni”, kazao je Imamović.

Istakao je da su političkoj sceni neophodna nova lica kojima će on svojim iskustvom pomoći u izgradnji savremene političke partije, koju opisuje kao “bošnjačku sa sandžačkim podznakom”.

Imamović nije želeo da govorio o razlozima odlaska iz SDA Sandžaka, napomenuviši da je sa njenim predsednikom Sulejmanom Ugljaninom imao “civilizovan, korektan i otvoren razgovor”.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti