Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Imamović: Kroz Forum narodnih poslanika do jačih veza sa BiH

Narodni poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović smatra da bi se kroz formiranje Foruma bošnjačkih narodnih poslanika na prostoru bivše Jugoslavije doprinelo boljim odnosima između zemalja Balkana.

On je na konferenciji za novinare rekao da je taj Forum zamišljen kao nadstranačka koordinacija nosilaca bošnjačkih mandata u parlamentima svih država regiona.

„Njegov fokus bi bio usmeren na jačanje i produbljivanje veza sa Bosnom i Hercegovinom (BiH), matičnom državom svih Bošnjaka. Cilj nam je da kao poslanička mreža institucionalizujemo komunikaciju sa svim nivoima vlasti te zemlje sa svim legitimnim nosiocima izbornih funkcija, kako bi stavili do znanja koliko je jaka BiH važna za opstanak Bošnjaka na ovim prostorima. Jedna od uloga ove mreže bila bi i harmonizacija unutarbošnjačkih odnosa, što je važan korak u našem političkom sazrevanju“, rekao je Imamović.

On je istakao da obaveza svih poslanika da imaju zajedničke tačke delovanja.

„Ujedno želimo da na ovaj način izvršimo pozitivan politički pritisak na institucije BiH da u bileteralnim odnosima između naših država u kojima Bošnjaci žive i deluju, zauzmu aktivnu ulogu matične države, Da kao takva bude garant zaštite vitalnih interesa Bošnjaka, ma gde oni živeli“, rekao je Imamović.

On je pojasnio da su ovu inicijativu pokrenuli nakon analize poslednjih političkih dešavanja u regionu, a sve u cilju zaštite interesa Bošnjačkog naroda.

Dodao je da su u toku razgovori sa svim bošnjačkim političkim partijama u državama bivše Jugoslavije i da se vode dogovori oko platforme i tehničkog organizovanja ovog Foruma.

Prema njegovim rečima postoji zainteresovanost i želja da izgrade mehanizam zajedničke koordinacije.

M.Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti