Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

ISG: Nepropisno parkirani smećari ugrožavaju građane

Inicijativa slobodnih građana (ISG) apelovala je večeras na nadležne institucije u Novom Pazaru da hitno poduzmu mere kako bi nepropisno parkirani kamioni za odvoženje smeća bili premešteni izvan užeg centra grada.

Iz ovog udruženja su tražili obezbeđivanje adekvatnog parkirališta za ove kamione, kako bi se izbeglo dalje oštećenje trotoara, osigurala sigurnost pešaka i poboljšao kvalitet života građana Novog Pazara.

Oni su naveli da je problem nepropisno parkiranih kamiona smećara na trotoarima ispred JKP “Čistoća” višegodišnji.

“Poslali smo upit nadležnim organima i dobili odgovor od JKP ‘Čistoća’ da je povremeno parkiranje kamiona na trotoarima rezultat kratkotrajne gužve u krugu preduzeća. Međutim, ovo objašnjenje ne opravdava trajno nepropisno parkiranje koje šteti našim trotoarima, proizvodi nepodnošljiv smrad i remeti svakodnevni život stanovnika naselja u kojem se ova situacija dešava”, navode u ISG.

Kako su istakli, ova situacija stvara nepodnošljiv smrad koji utiče na kvalitet života u Novom Pazaru, kao i da oštećuje, uništava i zauzima trotoare koji su važni za sigurno kretanje pešaka.

“Odgovorom koji smo dobili, uprava JKP ‘Čistoća’ priznala je da nepropisno parkira svoja vozila, time krši zakon te pruža loš primer građanima kako se ne bi trebalo parkirati. Uprkos našem upitu, radnici JKP ‘Čistoća’ uz dozvolu uprave vozila i dalje nepropisno parkiraju na istim trotoarima”, zaključili su u ovom udruženju.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti