Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

ISG: Trpimo uznemiravanje i progon

Aktivisti Inicijative Slobodnih građana (ISG) iz Novog Pazara tvrde da na internetu trpe kontinuirano uznemiravanje od nepoznatih osoba, preko stranice koja je namenski kreirana da bi ih napadali i diskriminisali, saopšteno je danas iz ovog udruženja.

Oni su u saopštenju koje je potpisao njihov osnivač Aladin Paučinac naveli da im je sigurnost ugrožena i da su izloženi progonu, te da su obavestili Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i posebna odeljenja policije da promno i efikasno istraže identitet počinioca, protiv kojih će podneti krivične prijave.

“Naglašavamo da nas ovi napadi čine nesigurnim i prouzrokuju duševnu patnju. Ova vrsta uznemiravanja na internetu predstavlja poseban pritisak ne samo za nas kao pojedince, već i za čitav nevladin sektor, čije vrednosti i ciljeve delimo. Uznemiravanje na internetu otežava naš rad u borbi protiv korupcije i zahteva za odgovornošću javne vlasti i institucija”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, oni se zalažu za osnaživanje i promociju građanskog aktivizma, jačanje uticaja građana u procesima donošenja propisa i odlučivanja, kao i unapređenje transparentnosti i odgovornosti rada javne vlasti i institucija.

Pozvali su nevladine organizacije i medije da osude ovakav vid ugrožavanja bezbednosti i internet pritisaka na nevladin sektor.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti