Novi Pazar
-4°C

Izabrani članovi odbora, usvojen budžet BNV

Vijećnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) izabrali su danas predsednike, potpredsednike i članove pet odbora, koji će se u naredne četiri godine baviti pitanjima koja su u nadležnosti ovog nacionalnog organa.

Kako portal Free media saznaje na čelu Odbora za službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma je Enis Zeković, dok za njegovu zamenicu izabrana Sabira Hadžiavdić.

Predsednik Odbora za obrazovanje je Dženis Šaćirović, a potpredsednica Elvira Đekić.

Vijećnici su za predsednika Odbora za informisanje izabrali Alena Omerovića, čija zamenica je Indira Hadžibulić, dok je na čelu Odbora za kulturu Emina Ganić, a njen zamenik je Muzafer Župljanin.

Novoizabrani predsednik Odbora za kontrolu i nadzor ostvarivanja prava Bošnjaka je Enes Jejna, a potpredsednik Adnan Šmrković.

Vijećnici opozicionih lista kritikovali su izbor saziva ovih organa, a kao jednu od zamerki naveli su to što među članovima odbora ima veoma malo ljudi iz Priboja i Prijepolja, a niko iz Nove Varoši.

Na današnjoj sednici usvojen je i finansijski plan budžeta BNV za ovu godinu.

Admir Muratović

Vijećnik liste “Saveza za Sandžak i dobre Bošnjane“ Admir Muratović predložio je na početku sednice nekoliko dopunskih tačaka dnevnog reda, među kojima i da se BNV ogradi od izjave predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina koju je rekao 2006. godine da “Mešihat više ne postoji”, koje nisu prihvaćene.

Podsećamo, na prošloj sednici BNV za potpredsednike su imenovani Sead Šemsović, Mustafa Fetić, Jasmina Curić i Edin Numanović, a za predsednika Izvršnog odbora Fuad Baćićanin i za potpredsednicu Sajma Dazdarević.

M.Jovičić/ A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti