Novi Pazar
-4°C

Izlila se Trnavica, poplavljena brojna domaćinstva

Tokom obilnih padavina koje su danas posle podne pogodile Novi Pazar reka Trnavica poplavila je brojna dvorišta i kuće u naselju Ćeremidžinica.

Građani na društvenim mrežama objavljuju brojne snimke iz poplavljenih kuća, pomoćnih objekata, vozila koja nosi bujica, ali i velike količine mulja koji je ostao na mestima sa kojih se voda povukla.

U Odeljenju za vanredne situacije kažu da je načinjena velika materijalna šteta, te da se trenutno ispumpava voda i dostavljaju vreće sa peskom.

Iz lokalne samouprave je saopšteno da su sva javno-komunalna preduzeća, vatrogasno spasilačke jedinice, vojska i komunalna milicija su na terenu.

“Pripadnici komunalne milicije spasili su stariju sugrađanku, koja je živela sama u ugroženoj kući. Ona je trenutno na Hitinoj pomoći”, rekao je načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

Kiša u ovom delu Srbije svakodnevno pada već nekoliko poslednjih nedelja, a pre nedelju dana Novi Pazar i Sjenicu zahvatilo je veliko nevreme, praćeno jakom kišom, gradom i grmljavinom.

U Sjenici je u četvrtak proglašena vanredna situacija zbog obilnih kišnih padavina.

A. Bajrović

Foto: Screenshot Facebook

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti