Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Kaid Koca mlada nada novopazarske atletike

Prvak države u kategoriji mlađih pionira u atletici Kaid Koca (13) iz Novog Pazara osvojio je do sada 55 medalja na brojnim krosevima, trkama i državnim prvenstvima.

Ovaj talentovani atletičar, koji ovaj sport trenira četiri i po godine, za portal Free media kaže da mu je najdraža poslednja zlatna medalja sa državnog prvenstva.

“Do sada sam osvojio oko 30 zlatnih medalja, sedam srebrnih, a ostalo su bronzane. Redovan sam na treninzima, ali i u školi. Često ne stignem da završim neki od zadataka iz škole zbog treninga, ali nastavnici imaju razumevanja i izađu mi u susret”, priča nam ovaj učenik Osnovne škole “Rifat Burdžević Tršo”.

Iako i u školi niže petice, atletika je sport kojim želi da se bavi i u budućnosti.

“Atletika je moj život i sebe vidim samo u tome. Sada sam u mlađim pionirima, a za dve godine prelazim u veći rang. Želim da postanem svetski prvak u atletici i nadam se da će mi se ta želja ostvariti”, ambiciozan je Kaid.

Dodaje da se njegovim drugarima sviđa to što je atletičar, ali da se ne usuđuju da mu se pridruže.

“Sviđa im se atletika kao sport, ali nijedan od njih ne bi da trenira, jer im deluje naporno. Ovakav način života jeste težak, ali ko želi da postane šampion, mora da se trudi”, ističe mladi talentovani atletičar.

Njega u avgustu ove godine očekuje novo takmičenje, na kojem se nada najvećem državnom rekordu.

Njegov trener Ermin Ziljkić kaže da je Kaid marljiv, uporan i ambiciozan.

"Redovno trenira i voli atletiku, a to pokazuje i time što često osvaja medalje i u starijim kategorijama. Njegov maksimum očekujemo tek u starijim godinama", rekao je Ziljkić.

Ističe da je Kaidu velika prednost to što je počeo da trenira mlad, a na naše pitanje kada je idealan period za početak bavljenja atletikom kaže da je to uzrast četvrtog razreda osnovne škole.

Ziljkić ukazuje da je danas mlade veoma teško sačuvati u sportskim vodama, s obzirom da ih odvlače igrice i društvene mreže.

"Mi vodimo borbu sa stvarima kao što su igrice, tik-tok, instagram i društvene mreže u globalu, jer one crpe energiju dece. Naši treninzi su fizički veoma naporni i ako deca celu noć provedu na svom telefonu ili kompjuteru, onda nisu spremna za te aktivnosti", zaključuje Ziljkić.

M. Jovičić

Fotografije: Privatna arhiva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti