Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Lekić predsednik, Šarenkapić potpredsednica Skupštine

Nova-stara skupštinska većina u Novom Pazaru imenovaće u ponedeljak za predsednika Skupštine grada pravnika Samira Lekića, a za potpredsednicu njegovu koleginicu Almu Šarenkapić, saznaje portal Free media.

Naš izvor navodi da će funkcije sekretara Skupštine i njegovog zamenika, kao i prethodne četiri godine, nastaviti da obavljaju pravnici Ahmedin Binjoš i Dimitrije Veselinović.

Prema ovoj raspodeli lista “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” dobiće tri, a “Aleksandar Vučić–Novi Pazar ne sme da stane–Ivica Dačić” jednu rukovodeću poziciju.

Za sada nije poznato kako su podeljene ostale funkcije, osim da će za gradonačelnika biti imenovan Nihat Biševac na sledećoj sednici Skupštine grada.

Na konstitutivnoj sednici u ponedeljak, 5. februara, biće verifikovani mandati 47 odbornika.

Prema dodeli mandata Gradske izborne komisije (GIK) Ljajićevoj listi pripalo je 19, a Vučićevoj pet odborničkih mesta.

Lista “Edin Đerlek gradonačelnik–Promena je pobeda” dobila 12, “SDA Sandžaka–dr Sulejman Ugljanin” 10, a “Građanski pokret Sandžaka – Za život dostojan čovjeka” jednog odbornika.

Opozicione partije tvrde da su rezultati izbora, održanih 17. decembra, neregularni, a na to su podneli žalbe Ustavnom sudu i drugim nadležnim pravosudnim organima i očekuju presudu u njihovu korist.

Bez obzira na to, prema našim nezvaničnim informacijama, opozicija će biti prisutna na konstitutivnoj sednici.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti