Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ljajić: Policija sačuvala stabilan javni red i mir (VIDEO)

Načelnik Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru Nermin Ljajić rekao je danas da su policijski službenici u prethodnom periodu sačuvali stabilan javni red i mir, te da su rasvetitli preko 68 odsto krivičnih dela.

On je na svečanosti povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije rekao da su u borbi na suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnom drogom realizovane 235 zaplene, a da je oduzeto više od 37 kilograma opojnih droga.

”U oblasti bezbednosti saobraćaja otkrili smo 27.000 prekršaja. Iz saobraćaja je isključen 381 vozač zbog vožnje pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, rekao je Ljajić.

On je dodao da je prošle godine poginulo pet osoba, a da za prvih pet meseci ove godine nije bilo smrtno stradalih, te je pozvao sugrađane na oprez i poštovanje saobraćajnih propisa.

”Jedan od glavnih zadataka policije je da bude efikasna i uvek u službi građana, kada se u pitanju njihova dokumenta. Pohvaliću rad Odseka za upravne poslove, koji je u prošloj godini realizovao preko 200.000 zahteva građana”, rekao je Ljajić.

Istakao je da su vatrogasci-spasioci u protekloj godini imali preko 450 intervencija na teritoriji grada Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

U prethodnoj godini radni odnos u ovoj PU zasnovalo je 25 policajaca i službenika, dok se trenutno 25 polaznika nalazi na školovanju u Centru za osnovnu policijsku obuku.

“Posebno je važno da policija ima dobru saradnju sa ostalim državnim organima i lokalnom samoupravom. Samo svi zajedno možemo da obezbedimo građanima miran i bezbedan život. Nastavićemo da radimo zajedno na suživotu, bezbednosti i jedinstvu“, zaključio je Ljajić.

Novi policajci su na ovoj svečanosti položili zakletvu i obećali da će se pridržavati Ustava i zakona, te da će odgovorno služiti svim građanima Srbije, a u svečanom delu programa nastupile su “Rašankice“ i polaznici Škole glume novopazarske glumice Lemane Bećirović.

Na svečanosti je prikazan i promotivni video materijal o radu policije u Novom Pazaru u proteklih godinu dana, koji je ustupljen portalu Free media za emitovanje.

Video: Policijska uprava u Novom Pazaru- Ustupljen video materijal

Svečanosti su prisustvovali predstavnici ovdašnjih lokalnih samouprava, sudstva, tužilaštva, vojske, javnih, državnih preduzeća, obrazovanja, verskih zajedica i konzulata.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti