Novi Pazar
-4°C

Ljajić: Rasvetljeno preko 70 odsto krivičnih dela

Načelnik Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru Nermin Ljajić rekao je danas da su policijski službenici u prethodnom periodu rasvetitli preko 70 odsto krivičnih dela, među kojima su ubistva i razbojništva.

On je na svečanosti povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije rekao da su ostvareni zadovoljavajući rezultati, a da je na terirotiji ovog grada ostvareno povoljno stanje bezbednosti i očuvan stabilan javni red i mir.

“U borbi na suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnom drogom realizovane su 393 zaplene, a oduzeto je više od 330 kilograma narkotika. Na poslovima suzbijanja krijumčarenja akcizne robe, zaplenili smo više od 145.500 paklica raznih cigareta, oko 350 kilograma rezanog duvana i razne druge robe, čija vrednost se procenjuje na preko 66 miliona dinara. U oblasti bezbednosti saobraćaja otkrili smo preko 28.000 prekršaja, 523 vozača smo isključili iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju, a 88 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, rekao je Ljajić.

On je dodao da je prošle godine poginulo pet osoba, a da je ove godine situacija povoljnija, jer u prethodnih pet meseci nije bilo poginulih.

“U Odseku za upravne poslove za godinu dana primljeno je i realizovano preko 150.000 zahteva građana. Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru imali su 550 intervencija”, rekao je Ljajić.

U prethodnoj godini radni odnos u ovoj PU zasnovalo je 16 radnika, a sa ovog područja u novoformiranu Srednju školu unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici prijavio se 71 kandidat.

Na svečanosti su za postignute rezultate u prethodnoj godini uručene zahvalnice zaslužnim pojedincima, među kojima su policajci Arslan Arslanović, Mirzet Mehović, Hakija Ljuca, inspektor Amel Hajrović i major policije Fahrudin Ljajić.

Osim njih, zahvalnice su dobili i penzionisani policijski službenici Suad Aličković i Nebojša Ratković.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici ovdašnjih lokalnih samouprava, sudstva, tužilaštva, vojske, javnih, državnih preduzeća i verskih zajedica.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti