Novi Pazar
-4°C

Marko Simić dobija ulicu u Novom Pazaru

Deo ulice Branislava Bakračevića u novopazarskom naselju Šestovo, biće uskoro preimenovan u ulicu Marko Simić, po dvogodišnjem dečaku koji je nastradao u NATO bombardovanju stambene zgrade u ovom gradu, saznaje portal Free media.

Taj deo kraka počinje od ulice Emina Hadžovića prema vrtiću Čarolija, a Odluku će na narednoj sednici usvojiti Skupština grada Novog Pazara.

Saglasnost za ovaj predlog dalo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu u martu ove godine, a pre toga je pozitivno mišljenje dalo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), Savet za međunacionalne odnose i Komisija za kulturno-istorijske spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima.

Zahtev za ovo preimenovanje ulice podneo je ranije odbornik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Novog Pazara Bane Milosavljević, koji je naveo da su sa tim saglasne majka i sestra stradalog Marka.

On je stradao u naručju oca Vladana, kada je 31. maja 1999. godine u 13.25 NATO bombom pogođena stambena zgrada R-74 u ulici Stevana Nemanje.

Osim njih dvojice u tom napadu su stradali i Marko Roglić, Dragica Biorac, Zvezdan Jajić, Dejan Milošević, Miodrag Nikić, Đorđe Pantović, Golub Ratković, Radun Vranić i Dragan Simović.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti