Novi Pazar
-4°C

Meštani Trnavaca: Menjaju tok Raške u naše parcele

Meštani sela Trnavci nadomak Novog Pazara tvrde da vozači nekoliko lokalnih preduzeća duže vreme nasipaju putno zemljište pored reke Raške, čime joj menjaju tok u njihove parcele.

Oni za portal Free media kažu da je u ovom delu Blaževa, koji se nalazi pored magistralnog puta Novi Pazar-Raška, reka skrenuta u njihova imanja oko sedam-osam metara.

Kako navode, sve ovo im je napravilo dodatne probleme i dovelo do ekološke katastrofe.

“Masovno se nasipa putno zemljište i time sužava i preusmerava rečni tok. To ne rade građani, nego predstavnici raznih firmi koji donose šut i sve što im ne treba praveći dodatni prostor za parking, perionicu i ostalo“, priča nam Safet Vejselović.

Screenshot snimaka meštana

Njegov komšija Suad Kolašinac dodaje da se reka Raška ranijih godina izlivala tokom poplava na levu i desnu obalu, ali da sada prema putu nema više mesta, već da samo plavi njihova imanja.

“Ovo traje i ne prestaje već dobre dve godine. Mi svake godine morao da čistimo livade od smeća koje donosi Raška plavljenjem, pa tek onda da kosimo travu“, kaže Suad.

<em>Screenshot snimaka meštana<em>

Meštani Trnavaca Mesud Hajrović i Sabahudin Ravnogorac dodaju da su se obraćali nadležnima u lokalnoj samoupravi da im reše ovaj problem, te da su ih juče obišli komunalni policajci.

“Dolazili su nam juče, nakon razgovora sa načelnikom Gradske uprave Džemilom Divanefendićem. Obećali su da će podneti krivične prijave protiv onih čiji se kamioni vide na jednom od naših poslednjih snimaka”, pričaju Mesud i Sabahudin.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti