Novi Pazar
-4°C

Ministar Đerlek obišao Tutin

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas da predsednikom opštine Tutin Salihom Hotom o mogućnostima podrške i sufinansiranju projekata od najveće važnosti za građane.

Đerlek je ocenio da je izgradnja saobraćajne infrastrukture preduslov za dolazak investicija u ove krajeve.

„Moramo da uložimo mnogo veće napore, kako bismo rešili ogromne izazove sa kojima se građani Tutina svakodnevno suočavaju, od problema vodosnabdevanja, do loše saobraćajne i komunalne infrastrukture, pa sve do obezbeđivanja povoljnog ambijenta. Na taj način ćemo sprečiti dalji odliv ljudi, koji predstavljaju ono najvrednije što ova opština poseduje i glavni pokretač razvoja“, rekao je Đerlek tokom obilaska ove opštine.

Predsednik Hot je nabrojao nekoliko poslednjih urađenih infrastrukturnih projekata, ističući da su neophodna dalja i mnogo veća ulaganja kako bi se dostigao određeni nivo razvoja Tutina.

Tokom posete ovoj opštini, Đerlek je obišao je Dom za lica mentalno ometena u razvoju, koji vodi brigu o preko 200 korisnika, izražavajući uverenje da će zajedničkim snagama biti realizovan projekat nove zgrade.

Đerlek je ranije obišao Novi Pazar, Sjenicu i Priboj.

M.Jovičić

Foto: Miloš Perić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti