Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ministarka prosvete obišla radove na izgradnji novog vrtića

Ministarka prosvete i nauke Slavica Đukić Dejanović sa predstavnicima lokalne samouprave obišla je danas radove na izgradnji vrtića “Naše dete“ u novopazarskom naselju Ćukovac.

Ona je tom prilikom poručila da će se sa oko tri stotine novih mesta u tom vrtiću ublažiti liste čekanja u ovom gradu.

“Iskreno se nadam da će Vlada Srbije imati sluha za potrebe lokalne samouprave za izgranju još jednog objekta u okviru Predškolske ustanove ‘Mladost’. Ima mnogo razloga da evropski Novi Pazar, koji neguje tradiciju, ide krupnim koracima napred“, rekla je Đukić Dejanović, a prenela lokalna samouprava.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da će nova zgrada vrtića biti izgrađena po evropskim i svetskim standardima s ciljem da najmlađi borave u najboljim uslovima.

“Treba roditeljima malo strpljenja ali ćemo uskoro dobiti novu zgradu, po meri dece i roditelja, sa dvostruko više kapaciteta u odnosu na stari objekat. Deca će imati svoju oazu sa izvanrednim uslovima, kako i zaslužuju”, naveo je Biševac.

U ovom vrtiću moći će da boravi 270 dece u ukupno 14 grupa, a imaće površinu od oko 1.900 kvadrata.

Njegova izgradnja, vredna 212 miliona dinara, počela je krajem maja prošle godine.

Ministarka Đukić Dejanović je ranije danas posetila i Tutin gde je sa predsednikom te opštine Bajrom Gegićem otvorila novi vrtić “Sunce” u kojem će moći da boravi oko 100 dece.

N. Šehović

Foto: Grad Novi Pazar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti