Novi Pazar
-4°C

Ministarstvo traži podatke o sednicama SO Tutin

Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave zatražilo je od čelnika Skupštine opštine Tutin informaciju o tome kada su održali poslednju sednicu, saznaje portal Free media.

U zahtevu ovog ministarstva, u koji je naš portal imao uvid, navodi se da im je dostavljeno obaveštenje da je poslednja sednica bila 30. juna ove godine, te da je sledeća bila planirana za mesec septembar.

Zahtev je potpisala ministarka Marija Obradović, koja traži i zapisnik sa poslednje sednice u što kraćem roku, kao i podatke o aktuelnom političkom sastavu, po političkim strankama i odborničkim grupama.

Predsednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Tutinu i narodni poslanik Zaim Redžepović rekao je pre nekoliko dana da su iz ove partije poslali zahtev ministarstvu da se u Tutinu uvede prinudna uprava.

Sednice lokalnog parlamenta Tutina od septembra bezuspešno se zakazuju, a zatim odlažu zbog nedostatka kvoruma. Naredna sednica zakazana je za 21. novembar.

Lokalni mediji preneli su ranije izjavu predsednika ove opštine Saliha Hota koji je rekao da je sada na nadležnim organima da donesu sud o uvođenju prinudne uprave, te da odbornici SDA Sandžaka nisu više adresa za ove probleme.

U članu 85 Zakona o lokalnoj samoupravi piše da se Skupština lokalne samouprave može raspustiti ako ne zaseda duže od tri meseca.

Podsećamo da je SDA Sandžaka na vlasti u Tutinu od 1996. godine, a da je do poslednjih lokalnih izbora 2020. godine imala je apsolutnu većinu.

Skupština opštine Tutin ima 37 odbornika, koje čini 18 odbornika SDA Sandžaka, 11 SPP, pet Grupe građana “Tutin na prvom mjestu“,  dva Sandžačke demokratske partije (SDP) i jedan Srpske napredne stranke (SNS).

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti