Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Misija OEBS-a u Srbiji: Stručno usavršavanje za mlade diplomce

Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnjih sa šest sandžačih opština, otvorila je danas konkurs za program stručnog usavršavanja za mlade diplomce iz jugozapadne Srbije.

Kako se u konkursu navodi devetoro učesnika će kroz ovaj program dobiti priliku da stekne znanja u oblasti dobre uprave i javne uprave kroz praktičan rad u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Polaznici programa će učestvovati i u raznim aktivnostima, obukama i treninzima tokom petomesečnog usavršavanja, koje počinje u martu ove godine.

Iz ove misije su pozvali diplomce sa prebivalištem u jednom od ovih šest gradova, koji su zainteresovani za rad javne uprave, da se prijave na konkurs do 6. februara.

Program je deo projekta Upoznavanje građana sa radom i nadležnostima lokalne samouprave, koji Misija OEBS- a Srbiji sprovodi uz podršku Vlade Norveške.

Misija OEBS-a je pokrenula ovaj projekat sa ciljem da podstakne mlade na značajnije učešće u društvenom životu i da poboljša znanje i razumevanje principa dobre uprave, pravnog sistema Republike Srbije kao i nadležnosti institucija lokalne samouprave kroz iskustveno učenje.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti