Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Mlade Novopazarke fudbalom protiv stereotipa (VIDEO)

Iako je najbitnija sporedna stvar na svetu decenijama u Novom Pazaru bio muški fudbal, nekoliko mladih Novopazarki već nekoliko godina uporno pokazuje da su dovoljno vešte, talentovane, borbene i zaljubljene u ovaj sport.

U Ženskom fudbalskom klubu Novi Pazar trenutno trenira i igra oko 30 mladih devojaka, koje žele da izbrišu stereotipe i ispišu istoriju.

Jedna od njih je Nejla Hasić, koja se prošlog leta čak izborila za poziv u Fudbalsku reprezentaciju Srbije (FSS).

Nejla Hasić

Ona je za portal Free media kazala da je zahvaljujući treninzima u reprezentaciji i klubu poboljšala svoje igračke sposobnosti, te da podrške stižu sa svih strana.

“Roditelji me veoma podržavaju u svemu. Kada bih mogla da treniram svakog dana bilo bi divno, ali zbog mojih obaveza to ne mogu. Drugarice me takođe podržavaju, kao i okolina“, rekla je Nejla.

Njena drugarica Edina Salković kaže da se ljubav prema fudbalu javila veoma rano i da je od trećeg razreda počela da trenira.

Edina Salković

Ona ističe da, iako sredina veoma loše reaguje zato što kao devojčica trenira fudbal, ona ipak ne želi da odustane.

“Mnogi negativni komentari su pristizali zato što treniram, ali imam oca koji me podržava i koji je uvek tu za mene. Drugarice me uglavnom pitaju kako to da devojčica može da trenira fudbal i govore kako to nije za nas, ali ja to iskuliram“, iskrena je Edina.

Njihova saigračica Berina Gegić kaže da se u fudbaskom klubu oseća kao kod kuće, i da se trudi da treninge uklopi sa obavezama u školi.

“Još sa sedam godina sam počela da se igram sa braćom i sestrama kući i od svih sportova najviše volim da se bavim fudbalom. Od kako se otvorio ovaj klub tu sam pronašla sebe“, kaže Berina.

Berina Gegić

Ona napominje da je njena ekipa bila jedina ženska koja je igrala na Ramazankom fudbalskom turniru i da su tada dobili veliku podršku i ovacije od publike.

Nejla, Edina i Berina kažu da im je cilj da i u budućnosti nastave da se profesionalno bave fudbalom i da su u to uložile dosta rada i truda.

Njihov trener Muhamed Bihorac ističe da je zadovoljan uslovima i radom u klubu, te da je prijatno iznenađen željom mladih Novopazarki da treniraju fudbal.

“Danas u klubu imamo oko 30 devojčica, u dve kategorije i mogu da kažem da sam zadovoljan i da ovaj klub sigurno ima prosperitet“, zaključio je Bihorac.

Muhamed Bihorac

Želja im je, kako kaže, da osvoje najbolje rezultate, koje će zbog ozbiljnosti i radu i dobre podrške okoline sigurno postići.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti