Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Mladim novopazarskim pesnicima uručene nagrade

Pobednicima Konkursa za najbolju pesmu mladih autora iz Novog Pazara uručene su danas književne nagrade "Mirsad Duranović” u Centru za decu i mlade “Duga” u tri kategorije.

Ovo je jedna od manifestacija kojom je počelo obeležavanje Dana grada, a pravo učešća na Konkursu imali su srednjoškolci, studenti i učenici osnovne škole od petog do osmog razreda.

Prvu nagradu u iznosu od 12.000 dinara u kategoriji studenata osvojila je Merisa Misirlić, drugu Ramiz Tutić koji je dobio 7.000 dinara, a treće mesto pripalo je Ilmi Plojović.

U kategoriji srednjoškolaca prvo mesto i 7.000 dinara osvojila je Emra Ćatović, a drugo Saida Dazdarević, koja je dobila komplet knjiga, dok je treće mesto pripalo Nikolini Ristović.

Od osnovaca najlepšu pesmu napisala je Taida Beširović, koja je dobila nagradu od 5.000 dinara.

Dodela nagrada u Dugi

Direktorka “Duge“ Fatima Durović kaže da ova ustanova obeležava 20 godina od osnivanja, te da je to bio povod da sve učesnike nagrade knjigama.

Ona je istakla da je raduje što se iz godine u godinu povećava interesovanje mladih za ovaj Konkurs i uopšte pisanje poezije.

„Preko 30 učesnika se prijavilo ove godine. Volim da upoznajemo te mlade ljude i da ih predstavimo javnosti, a posebno sam srećna što oni koji su dobili nagrade prethodnih godina ponovo se prijavljuju i nastavljaju da pišu“, istakla je Durović.

Žiri za dodelu nagrada činili su Ersan Muhović, pesnik i profesor srpskog/bosanskog jezika, Mirzeta Hanuša, profesorica srpskog jezika, Ajša Bahović, diplomirani anglista i pesnikinja i Lejla Rebronja, profesorica srpskog/bosanskog jezika.

Konkurs je bio otvoren do 1. marta.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti