Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Moja prva plata za preko dve hiljade nezaposlenih u Novom Pazaru i Tutinu

Za program Moja prva plata biće angažovano ukupno 2.330 osoba iz Novog Pazara i Tutina, kao 1.700 poslodavaca, rečeno je danas u Filijali Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Direktor ove filijale Fahrudin Đekić rekao je na konferenciji za novinare da će od ovog broja 500 osoba biti iz Tutina, a 1.830 iz Novog Pazara.

On je istakao da se ovaj program sprovodi treću godinu za redom, a nastao je tokom jeka epidemije korona virusa, kako bi sanirao štetu koju je ova bolest donela sa sobom najviše privatnom sektoru.

„Iz Novog Pazara i Tutina se za ovaj program prijavilo najviše poslodavaca iz privatnog sektora, čak 90 odsto privatnika. Ovaj podatak nas veoma raduje, jer želimo biti potpora privatnom sektoru u ova dva grada. Takođe najveći broj angažovanih osoba je u našoj filijali na nivou cele Srbije, ali veliki posao tek sledi narednih devet meseci“, rekao je Đekić.

Prošla godina je prema rečima direktora ove filijale bila takođe uspešna, pa je preko brojnih programa zapošljeno 660 osoba.

<em>Fahrudin Đekić<em>

On tvrdi da su mnogi zasnovali radni odnos, pokrenuli svoj biznis ili su na stručnom usavršavanju.

„Kad saberemo broj ljudi koji su uključeni kroz naše mere u razne projekte i ljude koji su na projektu Moja prva plata dobijamo oko 3.000 osoba. Ovo je rekordan broj, najveći do sada koji je filijala realizovala i najveća su sredstva koja su plasirana“, istakao je Đekić.

U toku ove godine Nacionalna služba će takođe pokrenuti programe za podsticanje zapošljavanje, od kojih je prvi već u februaru i za pokretanje sopstvenog biznisa.

Nakon toga biće projekti za teže zapošljive osobe, kao i za one koji žele da se stručno usavršavaju.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti