Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Momirović: Novi Pazar postao pravi privredni centar

Ministar trgovine Tomislav Momirović rekao je danas da je Novi Pazar postao pravi privredni centar u ovom delu Srbije zahvaljujući ulaganjima u infrastrukturu, zdravstvo i obrazovanje, te podršci malim i srednjim preduzećima.

On je sa predstavnicima lokalne samouprave otvorio novi supermarket “Leon Konditors” u naselju Lug, za koji je rekao da osim ekonomskih benefita predstavlja još jedan pokazatelj razvoja Novog Pazara.

“Otvarenje novog maloprodajnog objekta u Novom Pazaru je značajno za našu ekonomiju, pre svega jer donosi nova radna mesta, što direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju životnog standarda građana“, istakao je Momirović.

On je dodao da se u Novom Pazaru gradi Kliničko-bolnički centar, rekonstruiše škola “Desanka Maksimović”, gradi nova sportska hala, kao i da je nedavno završena izgradnja puta Raška-Novi Pazar.

“Ovo obuhvata projekte koji su završeni u prošloj godini, kao i one koji su započeti u ovoj godini, čime se potvrđuje naša neprekidna posvećenost razvoju i unapređenju uslova života naših građana”, kazao je Momirović.

On je zaključio da Vlada radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da omogući ravnomeran razvoj trgovine u svim delovima zemlje.

N. Šehović

Foto: Ministarstvo trgovine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti