Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Na Sajmu natraženiji pedagozi, inženjeri, arhitekte i konobari

Na Sajmu zapošljavanja, koji je danas održan u Novom Pazaru, učestvovalo je oko 40 poslodavaca, koji su ponudili preko 200 radnih mesta.

Poslodavci su najviše tražili pedagoge, inžinjere, tapetare, arhitekte, ekonomiste, dizajnere, vozače kamiona, automehaničare, konobare, kuvare, ali i druga zanimanja.

Jedan od njih, direktor agencije „Biševac 1“ Alen Biševac rekao je da oni traže diplomirane ekonomiste i administrativne radnike.

„Radujemo se što ćemo sresti buduće članove našeg tima. Verujemo da je ključ uspeha u kontinuiranom ulaganju u ljude, njihove veštine i ambicije. Zato sa oduševljenjem očekujemo susret sa potencijalnim kandidatima. Naša agencija ne nudi samo posao, već i priliku za rast i razvoj kroz raznovrsne projekte i mentorski pristup“, kaže on za portal Free media.

Sajam je otvorio gradonačelnik Nihat Biševac, koji je rekao da su događaji ove vrste prilika da poslodavci dođu do kvalitetnog kadra.

”Takođe, sajam je prilika da i za tražioce posla, da kroz direktan razgovor sa poslodavcima dobiju više informacija o poslu koji im se nudi”, rekao je on.

Direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić kaže da ova manifestacija iz godine u godinu beleži blagi rast zapošljivosti.

”U ponudi je široka lepeza radnih mesta. Za one koji su zainteresovani i koji žele da pronađu radno mesto, postoje realne mogućnosti da se nešto od ove ponude njima svidi. Efekat sajma se vidi na kraju godine i on se procentualno kreće od 15 do 20 odsto”, rekao je Đekić.

Trenutno je na evidenciji ove Filijale oko 23.000 nezaposlenih.

M.Numanović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti