Novi Pazar
-4°C

Nacionalni savet Albanaca otvara kancelariju u Novom Pazaru

Nacionalni savet Albanaca (NSA) u Srbiji usvojio je na današnjoj sednici odluku o otvaranju kancelarije tog manjinskog organa u Novom Pazaru, saznaje portal Free media.

Predsednik tog Saveta Nevzad Lutfiu kazao je za naš portal da će njeno otvaranje doprineti uspostavljanju bolje komunikacije sa Albancima koji žive u Novom Pazaru i okolini.

“Prvog dana kada sam izabran na čelu Nacionalnog saveta Albanaca rekao sam da će naša institucija biti blizu svakog Albanca, ma gde oni živeli. Pošto na zadnjem popisu stanovništva imamo dobar broj Albanaca i u Novom Pazaru, želimo da i tamo da otvorimo kancelariju našeg Saveta, jer hoćemo da budemo blizu i njih, ali i onima u drugim delovima Srbije”, rekao je Lutfiu.

Iako nije mogao da precizira tačan datum njenog otvaranja, Lutfiu je kazao da taj datum „nije daleko“, te da već gledaju kako da nađu prostor za njen smeštaj.

Ocenio je da NSA ima dobru saradnju sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem (BNV) sa kojim, kako kaže, dele iste ciljeve i teme.

“Imamo dobru saradnju sa BNV. Imam i prijateljske razgovore sa nekoliko njih. Naravno da ćemo sarađivati”, zaključio je Lutfiu.

On je dodao da će se ta kancelarija u ovom gradu baviti istim temama kao one na jugu države.

Sedište Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), koji broji 15 odbornika, je u Bujanovcu.

Taj manjinski organ već ima otvorene kancelarije u Preševu i Medveđi.

Zvanični podaci prošlogodišnjeg popisa stanovništva pokazuju da u Novom Pazaru živi 200 meštana albanske nacionalnosti.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti