Novi Pazar
-4°C

Nacionalni savet Goranaca obeležio prvu godišnjicu rada

Svečanom manifestacijom danas je u novopazarskom Kulturnom centru obeleženo godinu dana od kako su Goranci formirali svoj nacionalni savet, čije sedište je u Novom Pazaru.

Predsednik tog saveta Amir Kajkuš istakao je da Goranci održavanjem današnje manifestacije žele da pokažu svetu da postoje i da pozovu ljude na mir.

“Postavljeni su viši ciljevi za narednu godinu. Imamo ideju da stvorimo zastavu, amblem i grb koji će predstavljati Gorance, da bismo njihovo postojanje podigli na nivo institucije”, rekao je Kajkuš.

Dodao je da Nacionalni savet Goranaca ima dobre odnose sa lokalnom vlašću, ali i Bošnjačkim nacionalnim vijećem (BNV).

“Razumeli su da je ideja Nacionalnog saveta Goranaca saradnja i suživot između svih nas. Prepoznali su da nam je želja da spajamo ljude, ali i da pokažemo da postojimo i da možemo da pružimo mnogo toga”, zaključio je Kajkuš.

Najavio je da će kroz dva dokumentarna filma, čije je snimanje u toku, javnosti biti predstavljena tradicija, kultura, jezik i običaji Goranaca.

Povodom obeležavanja prve godišnjice rada, dodeljene su zahvalnice građanima i institucijama zaslužnim za unapređenje rada tog manjinskog organa.

Priznanja su dobili predsednik Privremenog organa Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik Kulturnog centra Dženan Palamar, direktor Muzeja “Ras” Elmir Habibović, predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Nacionalnog saveta Aškalija, profesor Rizah Gruda, urednica portala Free media Amela Bajrović i drugi.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti