Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Nedeljković: Vodosnabdevanje se dovodi u normalu

Vodosnabdevanje u Novom Pazaru polako se dovodi u normalu, tako da sada i visinski delovi grada imaju dovoljnu količinu pijaće vode, rekao je danas direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Gradimir Nedeljković.

On je za portal Free media rekao da ne koriste više cisterne sa pijaćom vodom, jer za tim nema potrebe.

„Građani u visinskim delovima grada su tokom ovih šest dana povremeno dobijali vodu, ali danas je njihovo vodosnabdevanje uspostavljeno u potpunosti. Moguće je jedino da im je pritisak vode slabiji, ali i to će se srediti u toku ovih dana. S obzirom da padavine u našem gradu traju već 48 sati, plašili smo se da će ponovo doći do problema, ali za sada je sve kako treba i trenutno radimo sa 80 odsto naših kapaciteta“, rekao je Nedeljković.

Stepen zamućenosti vode se smanjuje i voda koja se distribuira građanima je ispravna za piće, dodaje direktor.

„Mi smo dužni da građanima dostavljamo samo onu vodu koja je hemijski i bakteriološki ispravna, tako da ukoliko voda dolazi do građana to znači da je ona za upotrebu. Tokom poplava postojao je visok stepen zamućenosti vode, tako da nam je ovih prethodnih pet dana bila zaista borba da se uspostavi kvalitet sirove vode“, istakao je Nedeljković.

On očekuje da će se kompletna situacija sa vodosnabdevanjem srediti u naredna tri dana.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti