Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novi Pazar dobija nova parking mesta

Oko 100 novih parking mesta u nekoliko ulica u Novom Pazaru biće obezbeđeno realizacijom više projekata, koji su usvojeni na današnjem zasedanju Saveta za bezbednost saobraćaja grada.

Direktor Parking servisa i član Saveta Nermin Ljajić rekao je novinarima da će nova parking mesta biti obeležena u ulici 12. srpske brigade, od raskrsnice sa pijacom do one prema Autobuskoj stanici.

On je istakao da ta ulica neće menjati režim saobraćaja, te da će parking mesta od  stanice do raskrsnice prema zgradi Lepa Brena biti obeležena sa obe strane ulice.

Najavio je i da će režim saobraćaja biti izmenjen u ulici Šabana Koče koja će, u delu od raskrsnice sa ulicom Deda Šehovića do stare Gradske toplane, biti jednosmerna.

„U tom delu ćemo omogućiti građanima da propisno parkiraju vozila. Jednosmerna će biti i ulica Čerkez mahala, u potezu od Svojborskog mosta, do ulaza u Samald park. Tim potezom ćemo, uz obeležena  parking mesta, osloboditi trotoare za pešake”, rekao je Ljajić.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Vahidin Melajac kaže da se trenutno realizuje 12 novih projekata.

„Želja nam je da rasteretimo magistralu i uredimo lokacije, ali i da obezbedimo nova parking mesta. Navedene lokacije su trenutno izuzetno opterećene. Uz napomenu da ćemo to rešavati, želim da istaknem da nam predstoji i uređenje naselja u neposrednoj blizini vrtića na magistrali“, rekao je Melajac.

S. Ljajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti