Novi Pazar
-4°C

Novi Pazar formira novi Lokalni antikorupcijski forum (VIDEO)

Grad Novi Pazar bi do kraja jula trebao da dobije novi Lokalni antikorupcijski forum (LAF), objavila je danas Connect televizija.

Iz lokalne samouprave je tom mediju rečeno da su poučeni prethodnim iskustvom produžili rokove za realizaciju akcionih planova.

“Konsultovali smo se sa Agencijom za borbu protiv korupcije i oni su nam dali usmenu saglasnost za produženje rokova za realizaciju Akcionog plana. Mi smo te rokove revidirali, postavili ih sada malo drugačije”, rekao je koordinator Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) Aleksandar Ivanović.   

On je istakao da je sa starim članovima ovog skupštinskog tela došlo do nerazumevanja, te je za njih otvoren poziv da i dalje obaljaju taj posao ukoliko žele, a da će u suprotnom dati mogućnost i ostalim građanima.

Krajem marta ove godine tri člana LAF-a podneli su neopozive ostavke, navodeći da više ne vide svrhu u daljem učešću u radu tog tela za koje tvrde da je postojao samo na papiru.

„LAF nije bio u mogućnosti da sve ove godine sastavi i pred odbornicima Skupštine Grada predstavi izveštaj i preporuke o implementaciji mera propisanih Lokalnim antikorupcijskim planom“, napisali su u ostavci.

LAF Novog Pazara konstituisan je u avgustu 2019. godine, sa zadatkom da prati ostvarivanje LAP-a, otklanja rizike od korupcije i podiže svest građana o značaju borbe protiv korupcije.

Lokalni antikorupcijski plan Novog Pazar je strateški dokument koji sadrži oko 120 mera koje je lokalna samouprava morala ispuniti u borbi protiv korupcije.

Transparentnost Srbija podržala je Grad Novi Pazar u izradi LAP-a, u izboru LAF-a i pružala podršku LAF-a prilikom formiranja i početka rada.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti